Град Балчик

Балчик е  разположен в Североизточна България, административен център на община Балчик, област Добрич.Balchik Намира се на 40км. от морската столица Варна и на 45 км. от международното летище Варна, на 175 км. от Бургас/ 2.45h./.

BalchikОбщина Балчик има територия от 532 кв. км.,население: 23 800 души.

Крайбрежната алея  е туристическата атракция на града – красива зона  за разходки , с многобройни заведения и хотели.

Яхтеното пристанище в Балчик е най-голямото в страната, а товарното- трето по голeминаBalchik в България.

BalchikОсвен с морето и забележителна архитектура, градът е привлекателен културен център.  Организират се: Международен детски конкурс за сценични изкуства” Усмивките на морето”/ юни/, международен детски фестивал ” Нестия- Балчик”/август/, детски фестивал ” Трикси” / август/, Международен студентски филмов фестивал /октомври/, различни концерти и конкурси в рамките на “Седмицата на морето” и през месец май, свързани с празника на града – 24 май.Balchik

В Балчик може да се посети:

Балчишката художествена галерия представя в четири зали постоянна експозиция от картини на стари майстори и съвременни художници, авторски и тематични изложби,отзвуци от пленери, посветени на Белия град. Тя е приемник на първата галерия в Южна Добруджа. Под не егидата на галерията са : Международният фестивал на модерното изкуство – ” Процес – Пространство”, международните пленери: ” Балчик и усмивките”, ” Среща на две европейски морета”, ” Художници – Балчик – Любов” и др.
Ново!!!!!!
Тридневен Рок Пакет – 15.07-17.07 – Цена на легло в двойна стая-42лв.
Двудневен Рок Пакет – 15 и 16 юли – Цена на легло в двойна стая-28 лв.